miercuri, 8 februarie 2012

8.Semnele fertile si maximalizarea sanselor de sarcina

Daca incerci sa ramai insarcina, in primul rand ar trebui să ştii că există o serie de adevăruri despre fertilitate care diferă de miturile pe care probabil le ai auzit.
Astfel, un ciclu normal nu este neaparat de 28 de zile, ci poate sa fie intre 24 si 36 de zile. Acesta variaza de la o femeie la alta si poate sa varieze si in mod invidual de la un ciclu la altul. Totodata poti ovula din ziua a-8 de ciclu si pana in ziua 22 de ciclu sau chiar mai tarziu. Ceea ce vreau sa spun e ca ovulatia nu are loc neaparat in ziua 14 de ciclu, nici chiar la o femeie care are ciclul regulat de exact 28 de zile.
Nu uita ca cea mai fertila zi nu poate fi detectata de temperatura bazala. Deobicei in ziua in care temperatura incepe sa creasca deja incepe perioada nefertila a ciclului. Ceea ce te ajuta sa-ti indentifici perioada fertila si de aici ziua de varf a fertilitatii este mucusul cervical si ca un semn aditional colul uterin.
Unul din mitosurile cele mai caraghioase pe care le am auzit este ca trebuie sa stai cu picioarele in sus dupa ce ai facut dragoste pentru cel putin jumatate de ora pentru a ramane insarcinata. Daca iti “sincronizezi” partidele de sex in perioada cea mai fertila, cand obeservi secretia mucusului fertil, spermatozoizii vor innota cu rapiditate prin mucusul cervical fertil, indiferent de pozitia in care esti. De aceea, o femeie poate ramane insarcinata chiar daca barbatul a ajaculat in apropierea (externa) a vaginului. Oricum, daca te simti mai in siguranta sau daca exista o oarecare problema cu sparma partenerului, poti ramane culcata 15-30 minute dupa actul sexual, permitand astfel cat mai multor spermatozoizi sa ramana in interiorul vaginului tau. Daca simti cum “sperma curge” din vagin, nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece ceea ce curge este lichidul seminal ( care NU intra in colul uterin) si nu spermatozoizii. Spermatozoizii de fapt formeaza o picatura mica din toata cantitatea spermei.
Un alt fapt pe care trebuie sa il stii este ca sincronizarea sexului si cat de des “ar trebui” sa faci sex în timpul perioadei fertile ar trebui sa fie in funcţie de calitatea spermei partenerului tau si calitatea si cantitatea mucusului cervical. Nu exista o regula generala pentru toate perechile. Ceea ce (inca) trebuie sa stii e ca cunoasterea fertilitatii tale si sincronizarea “perfecta” a partidelor de sex nu iti garanteaza o sarcina “la cerere”. S-ar putea ca in cazul tau, sa dureze ceva mai mult sa ramai insarcinata. Oricum aminteste-ti pe tot parcursul acestei perioade, ca sarcina si impreuna cu aceasta un bebelus este motiv de bucurie, de speranta. Sper din tot sufletul ca vei fi cu zambetul pe buze si cu dragostea in suflet pe toata aceasta perioada, precum si dupa. Sper ca frustarea, tristetea, dezamagirea, durerea si chiar gelozia sa nu- si faca loc in sufletul tau.
Daca tu esti doar la inceputul drumului spre sarcina nu ai de ce sa-ti faci griji. Pentru primele luni poate vei dori sa faci dragoste in fiecare zi in perioada fertila, din prima zi de mucus fertil si pana ovulatia ti-a fost confirmata. Dar daca nu da rezultate, poate vei vrea sa incerci sa faci dragoste o data la doua zile, dand astfel spermei timp sa se reinnoiasca. Daca nu gasesti mucusul fertil sau nu ai o senzatie alunecoasa in interiorul vaginului, incearca sa descoperi care este cel mai ud mucus pe care il ai si sa iti sincronizezi partidele de sex in acele zile sau in acea zi in care ai acest mucus. Oricum ceea ce este cel mai important indiferent de cat de des doresti sa faci dragoste, este sa sincronizezi una din partidele de sex in ziua de varf a fertilitatii tale.
Urmatoarea lista include diferite strategii care pot da rezultatul dorit in cazul tau. Poate vei vrea sa incerci una pentru o perioada de cateva cicluri si daca nu da rezultatul dorit atunci sa treci la alta.
  • faceti dragoste in fiecare zi din prima zi de mucus fertil sau senzatie vaginala alunecoasa, pana cand iti este confirmata ovulatia de temperatura bazala
  • faceti dragoste o data la doua zile daca este prea obositor pentru voi sa faceti in fiecare zi sau o combinatie de o data pe zi si o data la doua zile (de ex poate vreti sa faceti azi si maine, poimaine sa faceti o pauza , etc)
  • faceti dragoste o data la doua zile, incluzand ziua de varf a fertilitatii, pana ce ovulatia iti este confirmata
  • in caz in care partenerul are probleme cu sperma sau tu nu ai mucus fertil mai mult de o zi sau nu ai mucus fertil de loc, faceti dragoste in ziua in care observi mucusul fertil sau in ziua in care observi mucusul cel mai ud sau in ziua pe care ai determinat-o ca ziua de varf. ceea ce inca va putea sa va ajute este ca partenerul sa se abtina de la ejaculare pentru cateva zile inainte de ziua de varf a fertilitatii tale.
  • in cele din urma fii constienta de faptul ca spermatozoizii se afla in prima picatura de sperma ejaculata, deci folositi o pozitie care sa faciliteze o penetrare mai adanca si sa ramaneti in aceasta pozitie si dupa ejaculare pentru cateva momente/minute, astfel, sperma va fi depozitata cat mai aproape de colul uterin, permitandu-i accesul mai usor in deschizatura colului.
Pe langa principiile metodei FAM de sincronizare a partidelor de sex in mod eficient, urmatoarele lucruri te-ar putea ajuta ca sa ramai insarcinata.
O mare problema o pot crea folosirea lubrificantilor. Din pacate aproape toti lubrificantii pot omora spermatozoizii: gelurile, uleiurile vegetale, glicerina, cremele si unguentele, chiar si saliva. Astazi exista pe piata un gel numit Pre-Seed, special creat pentru a imita secretiile naturale ale vaginului si colului uterin. Din pacate nu cred ca acest gel poate fi gasit inca pe piata romaneasca. Un alt lucru care te poate ajuta (cu toate ca ti se va parea caraghios, sunt sigura) este folosirea albusului de ou ca lubrificant. Scoate oul din frigider si lasa-l sa se incalzeasca la temperatura camerei. Cand vine timpul (si partenerul :lol: ) sparge oul si ia doar albusul. Poti sa il introduci in vagin cu degetele (cam greu) sau cu o seringa de genul gasit la unguentele pentru infectiile vaginale. Uleiul de luminita serii, vitamina B6 si anumite siropuri de tuse pot ajuta in cazul in care nu ai mucus ferti (sau ai putin).
Pozitia in care doriti sa faceti dragoste nu va determina daca ramai sau nu insarcinata. Poate doar asa cum am scris mai sus, in cazul in care partenerul are problema cu sperma, o pozitie care sa favorizeze o penetrare cat mai adanca, poate sa ajute, cu toate ca nu sunt dovezi asupra acestui fapt.
Ceea ce te poate ajuta in mentinerea sanatatii si in acest fel pentru a ramane insarcinata, este nutritia sanatoasa, greutatea corpului normala (nici prea putin dar nici prea mult) si un program de exercitii fizice regulate. Poate ai auzit de multe ori, dar atunci cand vrei sa ramai insarcinata, corpul tau trebuie sa fie cat mai sanatos posibil. Asta inseamna ca va trebui sa reduci la minimum (si chiar sa scoti din viata ta) produsele rafinate (zahar, faina, sare), cafeina (sucuri, cafea, ciocolata), produsele ce contin prezervativi chimici (conservele, vegeta, delikat, supele si sosurile in plic) tigarile, alcoolul, drogurile. Totodata exista speculatii ca consumul exagerat de lactate (mai mult de o partie de 200 g pe zi) poate fi toxic ovarelor si deci sa afecteze fertilitatea.
Spalaturile vaginale, tampoanele parfumate afecteaza aciditatea normala a vaginului si flora acestuia si pot determina aparitia infectiilor si alergiilor vaginale. O singura spalatura vaginala dupa terminarea menstruatiei cu un ceai din plante (galbenele, musetel, cretisoara) poate fi mai mult decat suficient pentru igiena interna. In caz de infectii vaginale, cand poate va fi nevoie sa folosesti ovule si unguente, poti combina tratamentul medical cu spalaturi cu ceaiuri din plantele recomandate mai sus, dar nu folosi mai mult de 7 zile.
Pentru barbati baile fierbinti, sauna, bicicleta si hainele stramte pot sa infierbinte prea tare zona testicolelor (care in mod special se afla in afara organismului, mentinandu-se astfel la o temperatura relativ scazuta). Deci inainte de a vrea sa ramai insarcinata, vei dori sa reduci sau chiar sa elimini factorii care ar putea influenta sanatatea spermatozoizilor, asa cum iti doresti sa elimini factorii care ar putea sa-ti influeze propia fertilitate.
Oricum printre toate aceste date care pot sa ti se para tehnice, continua sa faci pur si simplu dragoste, sa te simti bine si sa te iubesti pe tine si pe partener (si invers e valabil in aceeasi masura). Nu transforma aceste clipe de pasiune intr-un concurs in care nu ai voie sa pierzi oportunitatea de a face copii. Cateodata alegand sa faci dragoste si sa iei o pauza de la rutina “facerei unui copil” poate sa ajute enorm.
Faptul ca dureaza ceva mai mult decat te asteptai sau chiar infertilitatea, nu ar trebui sa afecteze viata de cuplu. Este ironic dar una din cele mai mari probleme a unui cuplu in astfel de cazuri este tocmai lipsa apetitului sexual. Ceea ce v-ar putea ajuta in aceste momente este o discutie sincera cu partenerul in care sa va impartasiti frustatiile. Astfel respectul si increderea in partener poate creste, si puteti deveni mai sensibili unul cu celalalt – si axati-va pe reinnoirea relatiei voastre si regasirea placerei in sex. Gasiti noi locuri excitante de a face dragoste si planuiti excapade speciale departe de stresul de zi cu zi. Si ceea ce este cel mai important evitati partidele de sex in care faceti copii chiar cu “riscul” de a pierde inca o luna. Daca totusi acest lucru este greu de facut, nu uita ca “puteti face copii” doar in zilele precedente ovulatiei si in ziua ovulatiei. Deci nu are rost sa continuati cu acest “ritual” si in zilele infertile ale ciclului si intorceti-va sa faceti dragoste.

Un comentariu:

  1. Vreau să mărturisesc despre ceea ce mi-a făcut o vrăjitorie pentru mine și pentru hubby.we am căsătorit din 2007 fără nici un semn de sarcină sau de concepere. Am plecat de la controlul nașterilor și nu am avut o perioadă.My gyro mi-a dat progesteron să sară - am inceput o perioada si am facut-o, dar nu am avut alta. Am facut o alta runda de progesteron, urmata de 100mg clomid timp de 5 luni, am urmat toate instructiunile medicilor, dar nu am avut nici un rezultat. Am cumparat truse de ovulatie Și în cele din urmă am luat 3 test atunci când am fost ovulație! Așa că am încercat de ani de zile! Ei bine, am fost foarte confuz, deoarece am continua să ia ept de testare ȘI ei toate păstrează transformarea a fi negativ! Chiar vreau o fetiță în timp ce hubbatul meu vrea un băiețel LOLL! Cred că încercăm prea mult, Ceea ce vă pot spune este că au fost atât de mulți ani acum și încă nu am perioada mea de ajutor, deoarece fiecare organism din jurul nostru era deja pe punctul de a-și pierde credinta pe us.no nu trebuia sa fugim pana cand nu am cantat o revista si m-am poticnit pe o pagina am gasit un subiect sau o linie de cap {A SPELL CASTER} care poate vindeca pe cineva de HIV si SIDA, , măriți-vă BREASTUL, vă ajutați să câștigați o LOTĂRIE VISA, să vă pierdeți GREUTATEA și chiar să primiți șase PACURI și să vă loviți BELLY, i-am dat o încercare și înainte să nu-l pot salva pe Priest Salami din cauza mea, făcând o vrajă pentru mine mi-a spus să merg și să fac dragoste cu hubby mea, apoi la nouă luni după vrajă și de a face dragoste cu soțul meu am livrat o gemeni un băiat și o femeie.Acest vraja numele castel este Priest Salami atât de mulți oameni sunt martorii minunata sa lucrare .. El este frumos, contactați-l purenaturalhealer@gmail.com WHATSAPP +2348105150446 dacă sunteți în orice situație dificilă Multumesc foarte mult !!

    RăspundețiȘtergere