miercuri, 8 februarie 2012

15.Fetita sau baietel?

In ultimul timp primesc la redactie intrebari de genul ” Cum pot alege sexul viitorului meu copil?” . Asa ca am hotarat sa scriu un articol despre acest subiect, pentru a fi mai usor sa va raspund, dragi cititoare.
Exista cateva metode conventionale care sustin conceperea unui baietel sau unei fetite, in functie de dorinta fiecareia. Unii pretind ca aceste metode au o precizie de 75-85%. Aceste metode au fost verificate stiintific si au fost publicate multe studii in revistele de specialitate ale medicinii. Atunci de ce doar se pretinde si nu se asigura ca aceste metode dau rezultatele dorite? Pentru ca, in ciuda logicii medicale si in ciuda succesului, cercetatorii nu obtin acelasi rezultat de fiecare data, si de aici vine si indoiala. Se pare ca exista “ceva” mai presus de logica medicala, care “alege” in unele cazuri.
Eu nu iti promit reusita, din contra, asa cum vad eu lucrurile, indiferent ce faci si indiferent daca vei incerca sa alegi sexul viitorului tau copil, in cele din urma vei primi ceea ce trebuie sa primesti: baietel sau fetita. “Reusitele” eu le primesc ca pe ceva legat de noroc – sau poate ceva in Universul acesta (poate Dumnezeu) sau poate chiar sufletul/spiritul acelui copil incearca sa te convinga ca tu vrei baiat (sau fata) pentru ca el trebuie sa fie baiat (sau fata) in aceasta viata (pentru cele care cred in reincarnare :-) ) Deci ceea ce pot sa fac eu este doar sa iti explic care sunt teoriile/metodele si care este explicatia din spatele acestor teorii.
Teoria ovulatiei si a mediului din vagin
Pentru conceperea unui baietel. Spermatozoidul purtator al cromozomului Y (masculin) este rapid dar sensibil si cu o viata mai scurta. Deci, el va ajunge mai repede in trompele uterine, dar va trai mai putin. (Iti amintesti ca am vorbit ca spermatozoizii pot trai pana la 7 zile de la ejaculare ??? ). Deoarece este mai sensibil, are nevoie de un mediu optim pentru a ramane in viata (si pentru asi putea mentine calitatea de fecundare) si pentru a ajunge la ovul. De obicei, mediu din vagin este acid si nu este prea placuta pentru spermatozoidul sensibil. Pentru acest spermatozoid, un mediu optim este unul bazic pe cat posibil, si prefera ca relatiile sexuale sa aiba loc in ziua ovulatiei, astfel incat ovulul sa il astepte pe el si nu el sa astepte ovulul.
Pentru a schimba mediul din vagin dintr-unul acid in unul bazic si pentru a mari sansele acestui spermatozoid, trebuiesc facute spalaturi vaginale cu bicarbonat de sodiu ( se amesteca o lingurita de bicarbonat intr-o cana de apa calduta sau 2 linguri la un litru) inainte de a intra in pat ;-) De asemenea, femeia ar trebui sa ajunga la orgasm inaintea barbatului, deoarece mucusul/secretia secretata in vagin in timpul orgasmului este bazica – deci favorizeaza mediul. Iar barbatul ar trebui sa ejaculeze cat mai aproape de colul uterin, deci cat mai adanc in vagin (lucru mai usor de realizat in pozitia in care barbatul este in spatele femeii) si sa ramana in aceasta pozitie pentru cateva minute, pentru a permite spermatozoizilor sa ramana cat mai aproape de colul uterin mai mult timp.
Pentru conceperea unei fetite. In acest scop, trebuie schimbata tactica. Spermatozoidul purtator al cromozomului X (feminin) este mult mai puternic decat cel Y, dar si mai incet. Are nevoie de mai mult timp sa ajunga la ovul, dar acest lucru nu reprezinta o problema, deoarece are o viata mai lunga decat Y. De fapt, acesti spermatozoizi X ajung sa traiesca si chiar sa isi pastreze calitatile de fecundare chiar si 7-8 zile. Deci, in primul rand nu ai nevoie de un mediu bazic in vagin. Din contra, cu cat mediu este mai acid (deci cat mai aproape de mediul normal al vaginului) cu atat mai bine. Intr-un astfel de mediu, sunt sanse mari ca spermatozoizii sensibili (Y) sa ramana fara mobilitate si sa moara. Femeie poate sa ajute mediul vaginului sa fie si mai acid prin spalaturi vaginale cu otet natural (cel de mere este cel mai indicat – 2 linguri la un litru de apa calda) inainte de a intra in pat.
In acest caz, relatiile sexuale sunt indicate pana cu 2-4 zile inainte de ovulatie. Cu cat esti mai aproape de ovulatie exista posibilitatea ca spermatozoizii Y sa ajunga primii la ovul si bine inteles ca fiind mai puternici, spermatozoizii X au mai multe sanse decat spermatozoidul Y sa astepte ovulul cateva zile . De asemenea orgasmul femeii nu este indicat. Asta e! Nu tot ce e bun pentru femei este bun pentru conceptia ficelor lor :-D In ceea ce priveste orgasmul barbatului, este indicat ca acesta sa ejaculeze cat mai aproape de iesirea din vagin, pentru a lasa spermatozoizii sa vina in contact cat mai mult timp cu mediul acid al vaginului.
Teoria legata de relatiile sexuale
In cazul in care ipoteza de baza spune ca exista o relatie intre cantitate si calitate, deci sperma de cea mai buna calitate este cea “pastrata” cel mai bine. Asta inseamna ca barbatul sa nu ejaculeze pe o perioada de 3-4 zile. Deci, daca este sa ne luam dupa logica, in cazul in care doresti baiat, barbatul trebuie sa se abtina pentru cateva zile inainte de ovulatie (dar nu mai mult de patru zile ca si acest lucru afecteaza). Cine vrea fata – pai atunci sa isi faca de cap si sa faca sex cat mai des (dar sa se opreasca cu 2-4 zile inainte de ovulatie).
Deci (pentru conceperea unei fetite (mai ales), trebuie sa stii cu exactcitate cand ovulezi, pentru a “programa” relatii sexuale in mod optim. De asemenea, ai nevoie de mai multa rabdare si timp pentru a concepe o fetita.
Si asa ca o curiozitate, femeile care iau medicamente pentru stimularea ovulatiei (pe baza de clomiphene citrate) au cu 10% mai multe sanse de a concepe fete fata de norma.
Metoda separarii spermatozoizilor
O alta metoda este cea a separarii spermatozoizilor in conditii de laborator. La baza acestei metode se gasesc diferentele dintre spermatozoizii X si spermatozoizii Y. Spermatozoizii Y (masculini) inoata mai repede si sunt mai mici. Spermatozoizii X sunt mai mari si inoata mai incet. Aceste diferente fac posibila separarea (sub microscop) aproape in intregime a celor doua tipuri de spermatozoizi. In ziua ovulatiei, sperma proaspata este dusa la laborator pentru procedeul de separare, procedeu ce dureaza cateva ore. Dupa separare si o anumita pregatire a spermatozoizilor alesi, spermatozoizii sunt introdusi direct in uterul femeii cu ajutorul unui furtunas subtire prin colul uterin. Cei care folosesc aceasta metoda/procedeu pretind o reusita de 86% pentru conceptia unui baiat si 74% pentru conceptia unei fete.
Trebuie stiut ca acest procedeu este foarte scump. De asemenea nu stiu daca exista aceasta posibilitate in clinicile/spitalele din Romania.
Inca o metoda de separare a spermatozoizilor (metoda destul de noua) este separarea cu ajutorul unui aparat laser. Se coloreaza spermatozoizii cu o substanta nedaunatoare si datorita faptului ca spermatozoizii Y sunt mai mari decat cei X absorb o cantitate mai mare de culoare. Dupa ce sunt colorati, spermatozoizii sunt trecuti printr-o teava speciala, lunga si foarte subtire, care determina spermatozoizii sa se aseze aproape unul dupa altul, in rand. Un aparat special care citeste cantitatea de substanta coloranta, filtreaza spermatozoizii si ii aranjeaza in partea stanga si in partea dreapta, in functie de cantitatea de substanta coloranta absorbita de fiecare. Spermatozoizii doriti sunt introdusi in uterul femeii. Primele raporturi arata ca aceasta metoda a dat reusite de 90% in alegerea conceptiei unei fetite. Pentru baietel, aceasta metoda da rezultate mai putin favorabile.
Teoria legata de nutritie
In studii care s-au facut pe animale s-a dovedit ca o nutritie bogata in potasiu si sodiu determina nasterea de masculi, iar o nutritie bogata in calciu si magneziu determina nasterea de femele. Si la oameni s-a reportat reusite in acest sens.
Ipoteza care sta la baza acestei teorii (si bine inteles ca exista si cei care nu o aproba ) este ca exista o legatura intre componentii nutritivi si intre capacitatea spermatozoizilor X sau Y sa patrunda in ovul si ca (ca in cazul animalelor) o nutritie bogata in potasiu si sodiu (si saraca in magneziu si calciu) va ajuta la conceperea unui baietel si o nutritie bogata in magneziu si calciu (si saraca in sodiu si potasiu) va ajuta la conceperea unei fetite.
Oricum, inainte de a incepe o astfel de dieta, trebuie sa stii ca:
  • aceste schimbari in nutritie trebuies facute doar de femei, deoarece ovulul (sau mai bine spus membrana sa) este este influentat de aceste schimbari
  • dieta pentru conceperea unui baietel este destul de periculoasa, deoarece contine cantitati mari de sare
  • dieta pentru conceperea unei fetite este mai putin periculoasa, dar datorita cantitatilor mari de calciu poate sa agraveze diferite boli cum ar fi bolile legate de rinichi
  • ambele diete trebuiesc facute doar sub supraveghere medicala
Dieta pentru conceperea unui baietel
Alimentele nerecomandate (trebuiesc evitate)Alimentele recomandate
lapte si produsele lactatesare sub orice forma (este recomandata mancarea sarat)
sardine si peste crapcafea si ceaiuri cu cafeina
nuci, alune, semintesucuri din fructe, bauturi fermentate
susan si produsele din susan (halva, tehina)vin, bere, bauturi alcoolic
fructe uscatetoate tipurile de carne
produsele din faina integralapeste (inclusiv peste afumat, sarat sau conservat) fara sardine si crap
soia si produsele din soiaoua
linte, naut, fasolefaina alba si produsele din faina alba
cacao si ciocolataproduse de patiserie fara branza
legume verzi, salate si zarzavaturi ( varza, frunze pentru
salata, brocoli, spanac, patrunjel, asparagus, telina, etc)
prajituri care nu contin lactate, ciocolata, cacao, nuci, alune si seminte
inghetata (pe baza de lapte si smantana)inghetata fara lactate si ciocolata
cereale pentru micul dejun si granola/muesli ce
contin fructe uscate, nuci si cacao
cartofi si cartofi dulci
produse de patiserie cu branza (cum ar fi pizza, fonnetti)orez, paste fainoase, porumb, popcorn, orz, gris, hrisca
muraturi
supe semipreparate si prafurile de supa (cum ar fi vegeta)
sosuri sarate, maioneza, ketchup
semipreparate si conserve
snacksuri sarate
toate tipurile de legume, mai putin cele verzi si zarzavaturi
toate tipurile de fructe (mai putin fructele uscate)
  • Aceasta dieta trebuie tinuta cel putin sase saptamani inainte de a incepe sa incerci sa ramai insarcinata si continua pana ce sarcina este confirmata.
  • Deoarece este vorba de o dieta destul de grea si problematica, este indicat sa o incepi in timpul menstruatiei si sa incepi sa incerci sa ramai insarcinata ciclul urmator. Astfel ai timp minimum 6 saptamani pana la ovulatia din ciclul urmator
  • Este indicat sa folosesti mai multa sare in mancare
  • Doar cu aprobarea medicului (!!!) exista posibilitatea de a lua supliment de potasiu, o tableta pe zi, dupa-amiaza
  • Nu este indicat bautul apei minerale
Dieta pentru conceperea unui fetite
Alimentele nerecomandate (trebuiesc evitate)Alimentele recomandate
sare sub orice formalactate
muraturioua
branza saratacarne de pui si vaca
semipreparate, fast-food, snacksuri sarate si vegetapeste proaspat
salamuri, carnati si carne afumata si saratauleiuri vegetale, unt, margarina fara sare
conserveproduse din faina integrala fara sare si drojdie
sosuri sarate, maioneza, ketchup, mustar legume (ceapa, salate verzi, fasole verde si galbena fiarta, dovlecei fierti, vinete gatite, castraveti, brocoli gatit, morcovi si varza fierte)
fasole, linte, mazare, naut, soianu trebuie sa depasesti mai mult de 300 grame legume pe zi (gatite sau proaspete), coaja trebuie inlaturata
cafea si produsele cu cafeina (este posibila o cana de cafea pe zi cu lapte), ciocolata si cacaoeste indicat sa mananci doar legume fierte in apa
sucuri de fructefructe (mere, pere, clementine, capsuni, pepene rosu, lamaie si prune proaspete
bauturi alcoolicesunt indicate doar 2 fructe pe zi, fara coaja
cartofi si cartofi dulcidulceata si gem, miere de albine, zahar (cate o lingurita pe zi)
produse de patiserie ce contin drojdiebauturi acidulate, sucuri din fructe semipreparate
produse din faina integrala ce contin drojdie si sare
porumb, popcorn, orz, granola/muesli, hrisca
inghetate
legume (inafara de cele permise)
fructe (inafara de cele permise)
avocado
carne de curcan, organe interne
  • Aceasta dieta trebuie tinuta cel putin sase saptamani inainte de a incepe sa incerci sa ramai insarcinata si continua pana ce sarcina este confirmata.
  • Deoarece este vorba de o dieta destul de grea si problematica, este indicat sa o incepi in timpul menstruatiei si sa incepi sa incerci sa ramai insarcinata ciclul urmator. Astfel ai timp minimum 6 saptamani pana la ovulatia din ciclul urmator
  • Doar cu aprobarea medicului, este indicat suplimentu de calciu si magneziu, o tableta pe zi
  • Trebuie sa mananci cat mai multe produse lactate bogate in calciu
  • Nu este indicat sa bei apa minerala. Daca nu ai incotro, verifica sa fie apa minerale saraca in potasiu si sodiu

Un comentariu:

  1. Vreau să mărturisesc despre ceea ce mi-a făcut o vrăjitorie pentru mine și pentru hubby.we am căsătorit din 2007 fără nici un semn de sarcină sau de concepere. Am plecat de la controlul nașterilor și nu am avut o perioadă.My gyro mi-a dat progesteron să sară - am inceput o perioada si am facut-o, dar nu am avut alta. Am facut o alta runda de progesteron, urmata de 100mg clomid timp de 5 luni, am urmat toate instructiunile medicilor, dar nu am avut nici un rezultat. Am cumparat truse de ovulatie Și în cele din urmă am luat 3 test atunci când am fost ovulație! Așa că am încercat de ani de zile! Ei bine, am fost foarte confuz, deoarece am continua să ia ept de testare ȘI ei toate păstrează transformarea a fi negativ! Chiar vreau o fetiță în timp ce hubbatul meu vrea un băiețel LOLL! Cred că încercăm prea mult, Ceea ce vă pot spune este că au fost atât de mulți ani acum și încă nu am perioada mea de ajutor, deoarece fiecare organism din jurul nostru era deja pe punctul de a-și pierde credinta pe us.no nu trebuia sa fugim pana cand nu am cantat o revista si m-am poticnit pe o pagina am gasit un subiect sau o linie de cap {A SPELL CASTER} care poate vindeca pe cineva de HIV si SIDA, , măriți-vă BREASTUL, vă ajutați să câștigați o LOTĂRIE VISA, să vă pierdeți GREUTATEA și chiar să primiți șase PACURI și să vă loviți BELLY, i-am dat o încercare și înainte să nu-l pot salva pe Priest Salami din cauza mea, făcând o vrajă pentru mine mi-a spus să merg și să fac dragoste cu hubby mea, apoi la nouă luni după vrajă și de a face dragoste cu soțul meu am livrat o gemeni un băiat și o femeie.Acest vraja numele castel este Priest Salami atât de mulți oameni sunt martorii minunata sa lucrare .. El este frumos, contactați-l purenaturalhealer@gmail.com WHATSAPP +2348105150446 dacă sunteți în orice situație dificilă Multumesc foarte mult !!

    RăspundețiȘtergere